EEN NIEUW EN UNIEK AANBOD!

Bij voorgaande projecten deelden participanten pas in de opbrengsten van de film, nadat het voorschot (MG) van de distributeurs terugbetaald was. Dezelfde distributeurs kregen daarnaast het recht op een groot deel van de overige opbrengsten. De distributeurs kregen derhalve voor een relatief geringe investering in een film een riante eerste positie. Deze positie willen wij voor het eerst mogelijk maken voor investeerders.

Als u, samen met de andere investeerders, de Print & Advertising kosten en het Voorschot investeert in deze film, dan treedt u samen met de andere investeerders in de positie die normaal voorbehouden is aan de distributeurs die samen de wereldwijde licentie zouden houden.

U ZIT BIJ DEZE FILM DUS OP DE EERSTE RANG!

FISCAAL: BOX 3

Onze eerdere projecten waren box 1 projecten. Wij hebben deze altijd zorgvuldig afgestemd met onze fiscalisten. Maar sinds vorig jaar stelt de fiscus opeens dat ze de “bronvraag” achteraf gaan toetsen. Wij vinden het daarom nu onverantwoord om dat nog aan te bieden. Na intensief overleg met de betrokken partijen lijkt de tijd ook rijp voor iets anders: een box 3 investering die als eerste profiteert van de inkomsten van de film.

Voorbeeld: Bij de distributeur komt 1 miljoen euro binnen, en het door participanten bijeengebrachte bedrag is ook 1 miljoen euro:
- OUD: Box 1 : bij een positie in de equity maatschap met 350.000 voorschot en 250.000 p&a van de distributeur en met een gebruikelijke 70/30 verdeling komt er 175.000 bij de participanten binnen.
- NIEUW: Box 3: bij een positie in de distributie CV (onze nieuwe structuur, met een hoger voorschot, de wereldrechten en een betere verdeling van 55/45) bij 750.000 voorschot en 250.000 p&a komt de hele 1 miljoen toe aan de CV en daarmee aan obligatiehouders.

Vanwege de eerste positie komt er dus eigenlijk altijd wel geld binnen, waardoor het risico minimaal is geworden.
Lees in het prospectus de duidelijke uitleg hoe het werkt.